جذب سرمایه برای توسعه و تجاریسازی یک شرکت نوپا یا یک ایده نوآورانه، همواره یکی از الزامات اصلی موفقیت آن حساب می آید. اهمیت این موضوع بهقدری است که حتی میتوان سرمایه را بهعنوان بالهای پرواز یک استارتآپ برای ورود به بازار و رقابت تلقی نمود. داستانهای موفقیت برخی استارتآپهای فناورانه که امروز به شرکتهای فناور بسیار بزرگ و موفق بدل شدهاند را بسیاری از مردم شنیدهاند. کم سن و سال بودن مؤسسین و موفقیت ناگهانی آنها، موجب شده است تا بیشتر توجهات به زندگی و عقاید بنیانگذاران و مجموعه عقاید و تصمیمات آنها در توسعه ایده و شرکتشان معطوف شود. این در حالی است که بررسی دقیق الگوهای موفقیت در مقیاس جهانی، نشان میدهد که چنین ایدههایی نهفقط به خاطر ایده برخاسته از گاراژ یا خوابگاه دانشجویی، بلکه به دلایل متعدد و از جمله مدل جذب سرمایه خود، موفق شدهاند.
دلایلی که موجب می شود شرکت های نوپا از خدمات گروه مالی هلدیر در جذب سرمایه گذار استفاده نمایند به شرح ذیل است:
-
همافزایی قابلیتها
این عامل، مصداقی از ضربالمثل معروف «یک دست صدا ندارد» است. امروزه در تجارت جهانی، به شرطی میتوان موفق بود که هر شخص بنا به تخصص و مهارتهای خود، اموری را به انجام برساند و مابقی کارهای لازم را به دیگران واگذارد. در یک شرکت نوپا نیز، توسعه ایده به تخصصهای مختلف، تجهیزات، پشتیبانی، بازاریابی و فروش و … نیاز دارد؛ فراهم نمودن تمامی آنها در قالب روابط دوستانه چند بنیانگذار اولیه و کمک از فامیل، تا حدی خوشبینانه است.
-
خوشبینی در برآوردهای مالی
یکی از معضلات اصلی کسبوکارهای نوپا که منجر به شکست آنها میشود، عدم برآورد صحیح هزینهها است. برآورد هزینه، یک مهارت کلیدی است که عموماً در کشورهای درحالتوسعه بهخوبی انجام نمیگیرد و همین عامل، موجب شده است تا زمان و بودجه برنامهریزی شده در بسیاری از مواقع با واقعیت تطابق نداشته باشد. اینجا است که سرمایهگذار میتواند با ورود خود مشکل را حل نموده و همچون یک اهرم قوی برای بهپیش راندن استارتآپ عمل نماید.
-
توانمندی در عبور از چالشهای مالی مقطعی
ماهیت نوآورانه ایدههای استارتآپی، موجب میشود تا کارآفرینان و بنیانگذاران، با عدم قطعیت و ابهامات فراوانی در مسیر توسعه ایده مواجه شوند. بدیهی است، این چالشها میتواند ضررهای مقطعی به همراه داشته باشد که کاملاً پیش بینی نشده و اتفاقی بر کسبوکار تازه تأسیس تحمیل شود. عدم وجود منابع مالی کافی برای عبور از این بحرانهای مالی مقطعی، نشان دهنده نقش کلیدی سرمایهگذاران در موفقیت نهایی استارتآپها است.
یکی از اضلاع بسیار مهم و مؤثر اکوسیستم استارتآپی، سرمایه است که نقش عملیاتی در شکلگیری و موفقیت کسبوکارهای نوپا خواهد داشت. بنا بر آمار جهانی، سرمایه شخصی «Bootstrapping» همچنان بهعنوان اصلیترین روش تأمین مالی یک استارتآپ در ابتدای امر به شمار میرود. بنابر این آمار، بیش از 80 درصد از کارآفرینان با استفاده از سرمایه شخصی خویش و 14 درصد نیز با کمک گرفتن از دوستان و فامیل و یا وام بانکی، سعی در راهاندازی کسبوکار خود داشتهاند. سرمایه را میتوان یک مانع جدی در ایجاد فضای مناسب برای فعالیت نوآوران و فناوران جوان در گامهای ابتدایی تأسیس استارتآپ دانست که چالش مهمی برای اغلب بنیانگذاران محسوب میشود. باید توجه داشت که بسیاری از استارتآپها در امر تأمین مالی خود موفق عمل مینمایند و همین خود نویدبخش امکانپذیری جذب سرمایه در صورت اتخاذ استراتژی مناسب و هوشمندانه در این زمینه است. بدیهی است، انتخاب راهکار بهینه برای تأمین مالی، در گرو شناخت عمیق تمامی راهکارهای ممکن و شناسایی الزامات و پیششرطهای مرتبط با هر یک از آنها است. گروه مالی هلدیر با در اختیار داشتن شبکه گسترده ای از سرمایه گذاران خصوصی و سرمایه گذارن فرشته، موفقیت شرکت های نوپا را در پیاده سازی ایده های نوآورانه تسهیل می سازند.